A Babatvölgyi Homokpart horgásztó az Aranyos-patak mentén elhelyezkedő tórendszer része. A 11 mesterségesen duzzasztott tóból álló rendszer tagjai elhelyezkedésüknél fogva különböző funkciót töltenek be Babatvölgy ökológiai rendszerében. Egyes tavak természetes élőhelyet biztosítanak a fokozottan védett hüllő és kétéltű populációknak, más tavak biológiai szűrőként funkcionálnak.
 
A Babatvölgy bejáratánál elhelyezkedő Homokpart horgásztó célja kulturált körülmények biztosítása a hobbi- és versenyhorgászok számára.
 
A tó körül tűzrakó helyek, 29 db számozott horgászhely paddal, esőbeállók, illemhelyek, szeméttárolók találhatók, melyek mind a komfortos és kulturált sportolási lehetőséget szolgálják. A 2,5 hektáros, átlagosan 2 méter mély tóba növényevő és ragadozó halakat telepítünk, a nyári szezonban havi rendszerességgel.

Fogható halfajok: ponty, amur, csuka, harcsa, kárász, keszeg, sügér, süllő.
Díjak:
hétvégi horgászat (péntek nappal,éjszaka -szombat nappal) 6.000 Ft
Napijegyes horgászok 2.000 Ft/nap
SZIE dolgozó, diák napijegy 1.000 Ft/nap
A kifizetéssel történő halárak: ponty: 950Ft/kg, kárász, keszeg: 450 Ft/kg

 Nyitva tartás:

Hétfő, kedd szünnap!
 
szerda-vasárnap (október 1-től március 31-ig) 07.00 órától 17.00 óráig
szerda-vasárnap (április 1-től szeptember 30-ig) 06.00 órától 18.00 óráig
éjszakai horgászat (április 1-től szeptember 30-ig, péntek-szombat) 21.00 órától 05.00 óráig

A díjak tartalma
  • Napijegyes horgász alkalmanként a méretkorlátozás betartása mellett 2 db nemeshal és 3 kg egyéb halmennyiséget vihet haza.

Egyéb információk
A szabad kapacitásokra a horgászati nap előtti három napon belül a fennmaradó horgászhelyekre bármilyen státuszú vendég jelentkezhet. A horgászat megkezdése előtt és annak befejezésekor minden horgász köteles jelezni az őrnél a megérkezést és a távozást az olvasható név, pontos horgászigazolvány szám és dátum naplóba történő beírásával. A horgászok személyenként 2 db horgászfelszereléssel horgászhatnak (egy-egy boton három egyágú, vagy egy-egy háromágú horoggal). Az 5 kg feletti halak védettek, azok kifogásuk után visszadobandók a tóba.
 
A horgásznak a fogási napló előírásai szerint a zsákmányát a fogást követően, távozáskor be kell írnia az eseménynaplóba. Horgászási lehetőség a tavon korlátozottan, csak az üzemeltető által kijelölt 30 db horgászhelyen, valamint a tűzgyújtás is csak a kijelölt helyen engedélyezett. A horgásztóban fürödni, csónakból horgászni tilos! A csónak kizárólagosan etetési és karbantartási, esetleg horog, illetve jelző kiszabadítási célokat szolgálhat. A személyhez kötött állandó horgászhelyek száma a tavon 5 db, melyek díja 200.000 Ft/tárgyév. Itt csak az állandó horgászhely bérlője horgászhat és a szabad alkalmak esetén is csak a horgászhely bérlőjének engedélyével adható ki.

A tóban fürödni és kutyát behozni tilos!

További információ: Kolozsi Géza, halőr tel.: +36-70/270-9261

Az információk tájékoztató jellegűek.

login :   password :