A lovarda a Babatvölgyi Tanüzem részeként működve az egyetemi hallgatók gyakorlati képzésének fontos színtere, emellett az ide látogatók számára is lehetőséget biztosít mind lovaglásra, mind a lótartás mindennapjainak megismerésére. Főbb lovas szolgáltatásaink a lovas iskolában a futószáras és az osztálylovaglás, valamint a terep- ás túralovaglás Babatvölgyben és környékén.
 
Egyedülálló tereplovaglási lehetőséget biztosít a folyamatosan karbantartott, nagy kiterjedésű úthálózat és a lovaglás céljára kiváló adottságú talaj. A Babatvölgyi Lovardából bejárhatjuk az Erdőkertes, Domonyvölgy és Vácegres által határolt, több ezer hektáros területet, amely a Gödöllői Tájvédelmi Körzet részeként különleges természeti értékeket rejt.
 
A lovardában lovaink kényelmét 20 férőhelyes angol bokszos, illetve 10 férőhelyes istállós tartással biztosítjuk. A tanüzemben 4 db zárt belső karám áll rendelkezésre, valamint külső legelők villanypásztorral elválasztott, mintegy 4 ha területű rendszere, ahol a szakaszolási lehetőség is adott. Mindezek mellett a lovaglást és lótartást szolgálja a jártató gép és a lovas pályán használható akadálypark.
 
Az istállók közelében teakonyhás társalgó, férfi és női öltöző, mosdó és zuhanyzó áll a lovas vendégek rendelkezésére.

Bértartás
 
A bértartás igény szerint angol boxos istállóban vagy karámos ridegtartásban történhet. Napközbeni tartózkodás a legelőn vagy igény szerint elkülönített karámokban lehetséges. A karámokban beállók védik a lovakat az időjárás viszontagságaitól. A bértartók a bértartás keretein belül használhatják a jártató gépet, a megvilágítható lovas pályákat és az akadályparkot. A nálunk tartott lovak számára folyamatos állatorvosi felügyeletet biztosítunk.

Bértartás (istállóban és karámban): 55.000 Ft/hó

Lovas oktatás
A lovas oktatást tapasztalt, szakképzett oktatók végzik, igény szerint futószáron, egyéni vagy csoportos osztálylovaglás keretein belül. Kedvező időjárás esetén a megvilágítható lovas pályán folyik az oktatás.

Bruttó árak:
Lovaglás (15perc – 6 éves kor alatti gyerekeknek) 1.500 Ft
Lovaglás (30 perc) 2.500 Ft
Lovaglás (1 óra) 3.500 Ft
Futószáras lovas oktatás (30 perc) 2.500 Ft/alkalom
Lovasbérlet, 30 perces 10 + 1 alkalom 25.000 Ft
Lovasbérlet, 60 perces 10 + 1 alkalom 35.000 Ft
Tereplovaglás (1 óra) 3.500 Ft
Tereplovaglás 2 óra 6.000 Ft

Lovas túrák
 
Babatvölgy természeti szépségeit lóhátról megismerni valóban érdemes. A környék több szempontból is ideális lovas túrázásra: a változatos és jól járható terep, a sokféle túraútvonal mindenkit visszatérésre csábít.
A lovas túrákat túravezetéssel, egyedi ajánlat alapján kínáljuk.
További információ és jelentkezés: Molnár Emese, tel.:+36-30/864-4949

Táborok
Évek óta nagy sikere van a felnőtteknek és gyerekeknek szervezett lovas táborainknak. Táborainkat gazdag programmal, bentlakásos és napközis jelleggel egyaránt szervezzük.
Tovább a táborokhoz
 

login :   password :