Barackfavirágzás

Miközben haladnak felettem az évek, és leszek egyre idősebb, tapasztalom magamon, hogy az egészségügyi állapotom sem olyan már, mint régen. Egyre gyakrabban fordulnak elő emésztési gondok, így sokkal jobban oda kell figyelnem, hogy mit, mikor, és főleg mennyit eszem.

Ezzel párhuzamosan jöttem rá arra az aranyigazságra, hogy az sem mindegy, hogy milyen zöldségféléket, gyümölcsöket fogyasztok. Természetesen, törekszem arra, hogy lehetőleg ezek közül a zöldség-és gyümölcsfélék közül a lehető leggyakrabban bio termékek kerüljenek az étkezési asztalra.

Mivel igen bizonytalan dolog ilyen termékeket vásárolni, mert rábólintani rá lehet, de egyáltalán nem bizonyos a dolog. Ezért családunk úgy gondolkodott a covid fertőzés ideje alatt, hogy belevágunk saját termesztésű zöldségek, gyümölcsök szaporításához.

Természetesen, először földterületet kellett vásárolni, lehetőleg közel a település határához. Találtunk is egy erre alkalmas domboldalt, ahol volt eladó gyümölcsös. Éltünk az alkalommal, és rövid egyeztető tárgyalás után sikerült a tulajdonossal megegyezni. Miénk lett a gyümölcsös.

Kora tavasszal sikerült a vásárlást lebonyolítani, amikor még csak kezdtek a gyümölcsfák rügyezni. Már ekkor elhatároztam, hogy ki fogok menni a területre fényképezni virágzás idején, mert sejtettem, hogy szép látványt fog nyújtani.

Az első gyümölcsfa, ami virágot bontott, a sárgabarack volt. El is indultam fényképezni, kezemben az okos telefonommal, aminek egyik lehetőségének alkalmazásával igen szép képeket szoktam készíteni. Nagyon szép volt a rózsaszín köntösbe bújt fák látványa. El is kezdtem a fényképezést, de néhány kép után a kamera elromlott.

Szerencsére a xiaomi mobiltelefon szerviz munkatársainak gyors segítségével a szervízfutár szolgáltatáson keresztül rövid időn belül megjavították a készüléket. Köszönet a gyors segítségért. Mindenkinek ajánlani tudom a szerviz szakembereit, szükség esetén.